Logo Sporttop100

WK Voetbal Aller Tijden

Wilfred Luijckx


WK Voetbal AllerTijden Kaft siteWe schrijven de zomer van 2016 en de wereldvoetbalbond FIFA ligt helemaal uit elkaar. De geplande WK’s van 2018 en 2022 zijn afgelast en de meeste bestuursleden inclusief Sepp Blatter zitten wegens corruptie achter slot en grendel.
Interim-voorzitter van de FIFA Michel Platini roept de hulp in van Franz Beckenbauer. Samen met Johan Cruijff, Bobby Charlton, Pelé, Diego Maradona en Paolo Maldini proberen deze zeven voetbaliconen het voetbal te redden. Ze organiseren het ultieme wereldkampioenschap voetbal met de beste voetballers uit de geschiedenis.
De twaalf grootste voetballanden uit de geschiedenis binden met elkaar de strijd aan om te bepalen wie zich de ultieme wereldkampioen voetbal ooit mag noemen.

Is Lothar Matthäus in staat om het linkerbeen van Ferenc Puskás onschadelijk te maken? Kan Bobby Moore Marco van Basten van het scoren afhouden? Is  atleet José Leandro Andrade technicus Diego Armando Maradona de baas? Kan Dino Zoff de nul houden tegen Pelé?
Allemaal vragen die beantwoord zullen worden tijdens dit wereldkampioenschap der giganten.

Schrijver Wilfred Luijckx (1979) laat u in zijn derde boek genieten van de allergrootste voetballers uit de geschiedenis die met elkaar strijden om de meest gewilde voetbalprijs ooit: “Wereldkampioen Voetbal Aller Tijden”.

In dit knotsgekke toernooi passeren de meest memorabele momenten uit de WK-geschiedenis de revue, maar wel in een fictieve vorm. Lees, geniet en laat u verrassen door het verloop van het toernooi en krijg antwoord op de vraag; “Welk land wordt wereldkampioen voetbal aller tijden”?