Logo Sporttop100

Media NL

Wilfred Luijckx

TV-West_interviewInterview op Zuid-West TV.

Op 17 april 2013 was op omroep Zuid-West TV een interview te zien van Wilfred Luijckx naar aanleiding van de publicatie van zijn boek.

Voor het hele interview klik op plaatje van Zuid-West TVZuid-West TV

Omroep_Brabant_InterviewInterview op Omroep Brabant.

Op 27 februari was op Omroep Brabant een interview te zien van Wilfred Luijckx naar aanleiding van de publicatie van zijn boek.

Voor het hele interview klik op plaatje van Omroep Brabant (na 12 minuten volgt het interview met Wilfred Luijckx)Omroep Brabant Logo.

Wilfred in BN-DeStem ORGINEELWilfred Luijckx stelt beste sporters te boek
BRON: BN-DeStem, geplaatst op:17 februari 2013.

Wilfred in BN-DeStemWilfred Luijckx schreef het boek dat hij niet kon vinden maar zelf: de beste honderd sporters. foto Chris van Klinken/het fotoburo

WOUW - Vanaf zijn achtste jaar was Wilfred Luijckx lid van voetbalvereniging Cluzona in Wouw en volgde hij al het sportnieuws.

Hij vroeg boeken over sport cadeau en begon met het bijhouden van lijstjes met prestaties. Die passie heeft geleid tot het boek Top 100 van de Nederlandse Sport dat deze maand verschenen is. Luijckx wilde als tiener sportverslaggever worden en meer in het bijzonder de opvolger van Mart Smeets. Toen hij op het vwo zat, bleek dat zijn talenknobbel hem in de steek liet en daarom koos hij voor de bčtarichting. "Ik zocht een boek waarin ik de beste sporters van Nederland kon vinden, maar dat bestond niet. Wel boeken met de beste voetballers, de beste wielrenners, maar dus steeds van één tak van sport, geen overkoepelend boek. Toen dacht ik: 'Dan moet ik dat zelf maar schrijven!' En zo ontstond dit boek", zegt de Wouwenaar die nu in Essen woont waar hij ook werkt. Luijckx kon niet om trainers en bestuurders heen. Er staat ook een top 10 van sportbestuurders, van trainers/coaches en teams in.
Daarna volgen de beste zeventig sporters. Subjectief, natuurlijk. BN-DeStem_LogoUiteindelijk is Fanny Blankers-Koen op de eerste plaats beland. Nicolien Sauerbreij staat op de zeventigste plaats en Esther Vergeer staat dertiende. Er staan geen foto's in het boek "Ik wist niet hoe het precies zat met fotorechten en wilde achteraf geen problemen." Zo kon de prijs beperkt blijven tot 13,95 euro.